Digitaal “I love it!”

Digitaal werken is hot! Afgelopen jaar zijn de ontwikkelingen qua digitaal werken in een sneltreinvaart verbeterd. Thuiswerken is anno 2020 het “nieuwe normaal”! Gelukkig ben ik bekend met de digitale wereld en ontsnapt er geen app, tool of gadget aan mijn aandacht 🙂

Tja ik ben een soort van gadgetfreak en verdiep me graag in allerlei tools en apps om mijn productiviteit te verhogen of voor persoonlijke ontwikkeling. Todo apps, podcasts, verzamelingen met handige website’s en ideeën, timers om mijn productiviteit te verhogen, mail en agenda apps, mindfullnes apps, health apps, foto’s bewerken, foto’s opslaan… kortom ik probeer het allemaal en zo door de jaren heen heb ik een mooie verzameling met handige tools die mij op werk, maar ook op persoonlijk vlak helpen.

Mede door mijn leergierige aard en interesse in het digitale, wordt mij vaak gevraagd; “Hé Paula, kan jij voor mij…kijken/uitzoeken/vertellen? Tja, ik help graag, dat is waar die helpende hand ook voor staat. Dus, als ik denk JA dat wil ik, dan zorg ik vervolgens dat ik het kan 🙂

Enkele van mijn favoriete apps heb ik voor je op een rijtje gezet, wie weet heb je er wat aan…

  • Todo van Microsoft – Een super handige app, deze app heb ik op mijn Iphone geïnstalleerd, maar kan ik ook benaderen vanuit elke webbrowser, zo weet ik iedere dag wat er op mijn agenda staat, maar zijn mijn lijstjes met “todo’s” ook mooi gecategoriseerd in @work, @home @personal. Uit mijn mail programma kan ik tevens mails “vlaggen”, zodat ik ze vervolgens ook getoond krijg in mijn Todo app, waardoor er nooit een belangrijke mail aan mijn aandacht ontsnapt en ik alles kan volgen op de gewenste dag.
  • OneNote van Microsoft – nog zo’n super handige app en tool van Microsoft. Notities, webpagina’s, handleidingen, foto’s alles op één plek. Vroeger was ik al gek op schriftjes met tabbladen, deze app heeft het ook. Notitieboeken voor verschillende interesses, die weer onder te verdelen zijn in tabs, met daaronder pagina’s. En wederom overal in te zien en te gebruiken, gewoon handig op je telefoon of in je browser!
    Voorheen gebruikte ik ook graag de app Pocket, hierin kan je website’s verzamelen om later makkelijk terug te zoeken en taggen op verschillende onderwerpen, maar sinds ik de app OneNote gebruik zet ik alles direct in het juiste notitieboek, zodat de betreffende website ook direct bij de interesse staat waar de website betrekking op heeft.
  • Google foto’s – Je kent het wel een miljoen foto’s op je telefoon en voor je het weet zit je geheugen vol, moet je ruimte bijkopen of kan je geen foto meer terugvinden. Nou dan is Google foto’s wat je zoekt, al je foto’s worden automatisch ge-update en de ruimte is onbeperkt. Eens in de zoveel tijd verwijder je al je foto’s van je telefoon en mocht je later nog eens wat willen terugzoeken dan doe je dat in je Google foto app!
  • Wikipedia – Wie wil nou niet weten waar bijvoorbeeld die term bloggen vandaan komt (Ja wij wel toen ik zei dat ik een blog aan het schrijven was)! Bij ons thuis zoeken we zo ongeveer drie keer per dag op waar een bepaalde uitdrukking vandaan komt, wanneer iets gebeurd is, wie een bepaald persoon is… noem maar op. Als je informatie wilt, dan zoek je het toch gewoon op. Ja ik hoor je denken, daar heb je toch Google voor? Ja, die natuurlijk ook!
  • OneDrive (het lijkt wel een reclame campagne) van Microsoft – gewoon handig toch dat je je bestanden overal kan benaderen! Met de app van OneDrive scan ik ook belangrijke documenten, bonnetjes enz. Alles staat weer netjes in mapjes en het verzenden vanuit de app naar mail of via een bericht is een makkie.
  • Forest, stay focused – Al jaren werk ik met een tomato timer, een methode voor tijdmanagement gebaseerd op de Pomodorotechniek. Stel je doel, 25 minuten werk je productief met een “timer”, hierna las je een korte pauze in en kan je weer door met je volgende sessie van 25 minuten… na vier x 25 minuten neem je een langere pauze en beloon je jezelf door de beentjes even te strekken. Kort geleden kwam ik de app Forest tegen, gebaseerd op de zelfde techniek, maar het leuke bij deze app is dat je een boompje plant voor iedere succesvolle sessie, zo heb je na verloop van tijd je eigen Forest 😉 – deze app is wel betaald, maar gewoon te leuk en handig, dus die paar centen echt waard!

Mocht je voor één van de apps een uitgebreide uitleg of handleiding willen? Hé… ik help graag!

4 reacties op “Digitaal “I love it!””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *