Tooltip – Toggl Track

Ik stuitte op deze tool zoekende naar een manier om de uren bij te houden voor de projecten waar ik aan werk. Omdat ik het belangrijk vind om transparant te zijn naar mijn opdrachtgevers wou ik op een zo efficiënt mogelijke manier voor hen bij kunnen houden hoeveel tijd ik besteed aan een klus.

Vooraf aan een opdracht stuur ik een offerte en een verwachte tijdsindicatie, maar ik heb ook opdrachtgevers die gebruik maken van een zogenaamde “strippenkaart”. In de webtool geef ik de verschillende opdrachten de naam van het project of zet hier bij dat het gaat om een strippenkaart met de naam opdrachtgever, aantal uur en aanschafdatum.
Zodra ik aan een opdracht werk selecteer ik het project en zet de timer aan, als het tijd is om de uren door te geven maak ik een pdf uitdraai van de bijgehouden uren en stuur deze als bijlage van de factuur of als tussenstand voor de strippenkaart naar de opdrachtgever.

Onlangs sprak ik een opdrachtgever die moeite had met het inschatten van de benodigde tijd in haar team. Natuurlijk is het lastig als je van scratch een team moet gaan inrichten en de taken moet gaan verdelen, hoe weet je nou hoe lang iemand echt productief is met een bepaalde taak en zodoende hoeveel uur er daadwerkelijk nodig is voor een functie of dat er misschien een helpende hand bij moet? Als tip gaf ik hier aan een tijdje gebruik te maken van de tool Toggl Track. Zodra de betreffende medewerker bijvoorbeeld de uren door moet geven aan de salarisadministratie, start deze de timer, klusje klaar? Druk op stop. De ene keer duurt een taak langer als een andere keer, maar na verloop van tijd en een aantal keer de zelfde taak te hebben getimed, zal er een gemiddelde zichtbaar zijn en kan er zodoende beter gepland worden in het benodigde aantal uren.

Bij timemanagement denkt men vaak aan het bijhouden van je agenda, maar voor je een goede planning kan maken moet je weten hoeveel tijd je voor iedere taak nodig hebt. Toggl Track is gewoon een hele handige tool om als webtool te gebruiken, maar is ook te installeren voor Iphone en Android, dus zo heb je altijd je timer op zak en wordt deze gesynchroniseerd op je account. Er is een gratis versie en een betaalde, maar voor kleine startende trackers is de gratis versie al snel voldoende!

Mocht je hulp nodig hebben bij het instellen van je Toggl Track account of een uitgebreidere uitleg nodig hebben, i can help 🤓

Tot de volgende tip! 💡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *